Novinky

Remedy Spiced - kedysi zakázaný, dnes znovuzrodený

Na trh prišla dávno zabudnutá klasika, ktorá počas prohibície bola hviezdou večierkov. Alkoholický nápoj, ktorého základ tvorí zmes troch druhov rumov, ktoré sú dochutené rôznymi bylinkami i koreninami. Remedy Spiced je späť! 

Mnoho alkoholických nápojov prežilo prohibíciu vďaka tomu, že sa mohli predávať v lekárňach. Remedy Spiced bol však vytvorený prohibíciou. Všetko sa začalo v roku 1922 v lekárni Franka M. Farringtona v New Yorku. Frank bol lekárnikom a veľkým nadšencom zaujímavých kombinácií alkoholu, ktoré rád ponúkal svojím zákazníkom. Preto zmiešal tri druhy karibských rumov z Trinidad & Tobago, Barbadosu a Dominikánskej Republiky. Do tejto zmesi pridal ešte vanilku, škoricu a pomarančovú kôru, aby tento rumový nápoj bol viac jedinečný. A takto vznikol Remedy Spiced. Nápoj s jedinečnou arómou vlašských orechov, kokosu s malým náznakom štipľavého korenia a príjemnou i jemnou sladkosťou vanilky, karamelu, pomaranča, a medu.

Po krátkom čase sa Remedy Spiced stal jedným z najexotickejších a najdrahších spiritov, ktoré ponúkali v lekárňach. Viac ako 10 rokov bol obľúbenou i neoddeliteľnou súčasťou večierkov v New Yorku. Pripravovali sa z neho rozličné koktaily v tajných puboch a kluboch. Keď prohibícia skončila v roku 1933, viedlo to k rýchlemu poklesu záujmu o alkohol z lekární. Za krátke obdobie Remedy Spiced padol do zabudnutia. 

Skoro 100 rokov trvalo, kým sa tento zaujímavý rumový nápoj opäť ocitol na výslní. Dnes sa ponúka na mnohých extravagantných a neobyčajných večierkoch. Remedy Spiced má všestranné využitie. Chutí výborne aj v exotických ako aj klasických koktailoch, čistý či na ľade. 

Nech sa podáva akokoľvek, Remedy bude vždy perfektným liekom na nezabudnuteľný večer.




Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.