Novinky

Ginové & Rumové Nádvorie

11. júl a 15. august patrili nadšencom kvalitných ginových a rumových cocktailov. V Trnave sa totiž konali akcie s názvom Ginové Nádvorie a Rumové Nádvorie. Na oboch eventoch sa zúčastnil aj Italmaket Slovakia, a. s., a predstavil svoj prémiový sortiment ginov i rumov.

„Konceptom týchto podujatí bolo priblížiť svet prémiových ginov a rumov, ako aj ich variácií v cocktailoch širokej verejnosti,“ vyjadril sa Róbert Šajtlava, ktorý bol jedným z organizátorov. Koncept nezahŕňal prednášky, ale len pop‑up bary pod záštitou Bar Impresario cocktail & bar agency, ktorý bol hlavným organizátorom oboch podujatí. 

Špeciálne cocktailové menu pre obe podujatia vytvoril Róbert Šajtlava v spolupráci so Stanom Harciníkom, úspešným barmanom z Mirror Baru, ktorý kompletne zastrešuje tvorbu cocktailových menu práve pre tieto typy eventov. 

Jedným z partnerských barov na oboch podujatiach boli aj bary spoločnosti Italmarket Slovakia, a. s., ktorý prezentoval svoje prémiové giny značiek Gordon’s a Tanqueray počas Ginového Nádvoria a prémiové rumy značiek Ron Zacapa, Ron Centenario, Remedy a Pampero počas Rumového Nádvoria.


  


11. júl patril ginom. Návštevníci mali možnosť ochutnať všetky prezentované giny v ich gintonikových variáciách na jednom špecializovanom bare alebo v podobe ďalších zaujímavých cocktailov v partnerských baroch. Celkom sa počas večera predalo okolo 1 600 cocktailov, pričom návštevníkov bolo viac ako 730. 

Podobný úspech zožalo aj podujatie Rumové Nádvorie, ktoré sa konalo 15. augusta. Aj tu bol jeden hlavný bar a viacero partnerských barov. Návštevníci mali možnosť ochutnať rumy podávané formou perfect serve – čisté či na ľade, alebo vo vyladených cocktailových variáciách. 

„Osobne som vnímal spokojnosť na strane partnerov, ako aj na strane návštevníkov, pre ktorých to bol úplne iný typ podujatia, ako v Trnave poznajú,“ vyhodnotil Róbert Šajtlava a dodal: „Je isté, že budúci rok prinesieme tieto akcie na jedinečné trnavské Nádvorie opäť.“

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.