Novinky

OSLAVUJTE CINCO DE MAYO

A VYCHUTNÁVAJTE MEXICKÚ ATMOSFÉRU S JOSE CUERVO

Prišiel máj a s ním spolu aj ďalšia oslava s tequilou Jose Cuervo. Sviatok mexickej kultúry, dynamického tanca, typickej hudby, chutného jedla a lahodnej tequily. To je Cinco de Mayo.

Vo svete zatiaľ oslavy Cinco de Mayo nie sú tak známe ako napríklad oslavy Dia de los Muertos (deň mrtvých) v Októbri, ale v severnej Amerike a Mexiku je tento sviatok starým známym.  Najčastejšie si ho však ľudia mýlia s Dňom nezávislosti Mexika, no narozdiel od neho Cinco de Mayo nie je štátnym sviatkom a v Mexiku sa oslavuje minimálne. V skutočnosti je to oslava víťazstva Mexika nad Francúzskom v bitke pri meste Puebla v Mexiku, 5-tého mája 1862, počas mexicko-francúzskej vojny. Tento deň je tiež známy ako Battle of Puebla Day.



Tak tento rok aj vy oslávte Cinco de Mayo s nami a našou tequilou Jose Cuervo ku ktorej má tento „sviatok“ veľmi blízko. 

Nie len preto, že tequila je národným nápojom Mexika, ale aj preto, že Jose Cuervo bola jedna z mála značiek tequily, ktorá sa už počas udalostí Cinco de Mayo, vyrábala. Zároveň ako najstaršia a najpredávanejšia tequila v Mexiku, Jose Cuervo, nepopierateľne zastáva mexické tradície a je súčasťou mexickej kultúry.

K tomu, aby ste s nami vedeli osláviť Cinco de Mayo ani nemusíte opustiť svoju karanténu. Stačí si zapnúť mexickú hudbu, objednať mexické jedlo, pripraviť drink s Jose Cuervo a oslavy sa môžu začať. Prinášame Vám aj inšpiráciu na tradičnú Margaritu.

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.