Novinky

Caffee (Unicum) Corretto, unikátna kombinácia kávy a likéru

Ak ste nadšencom talianskej kávy a kvalitného bitteru Unicum Szilva, ste na správnom mieste. Prinášame Vám totiž nápad, ako viete rýchlo a jednoducho pripraviť nápoj s talianskym šarmom a unikátnou chuťou z toho najlepšieho bitteru zo srdca Maďarska.

CORRETTO V TALIANSKU

Receptúra originálneho Caffee Corretto pochádza z Talianska, kde Corretto podávajú s rôznymi druhmi alkoholu. Vedeli ste, že Caffee Corretto znamená opravená / vylepšená káva? Toto pomenovanie dostalo espresso s kvapkou alkoholu, v rokoch počas druhej svetovej vojny. Vplyvom rapídneho zvýšenia cena kávy, ľudia nahrádzali kávu, jačmeňom či čakankou a jediné čo dokázalo vylepšiť chuť výsledného horkého nápoja bol alkohol. Aj potom, čo sa opäť káva stala dostupnou komoditou, názov Caffee Corretto zostal.


Trend tohto nápoja nepominul a aj dnes je Caffee Corretto súčasťou nápojových lístkov po celom Taliansku a Taliani naň nedajú dopustiť. Hlavné je, aby ho tvorilo kvalitne espresso s kvalitným alkoholom a úspech je zaručený. Na severe ho podávajú predovšetkým s grappou, brandy či aquavitom. V centrálnej a južnej časti Talianska ho majú najradšej s anízovým likérom a zvyčajne si ho doprajú po jedle pre lepšie trávenie.

My na Slovensko prinášame jedinečnú ideu podávania Caffee Corretto s unikátnym, bylinným likérom Unicum a dali sme mu názov Unicum Corretto. Lahodný cocktail Unicum Corretto vzniká spojením typického, talianskeho espressa a jedinečného, bylinného bitteru Unicum Szilva. Unicum Szilva doplní horkosť espressa, jemnou bylinnou horkosťou, ktorú vyváži príjemná a prirodzená sladkosť sliviek.

Prečo by ste mali zaviesť Unicum Corretto aj u Vás?

Je to miešaný nápoj, ktorý môžete ponúkať v lete i v zime. Je jedinečný, lahodný a odzrkadľuje kvalitu i luxus, pričom je stále mimoriadne jednoduchý na prípravu. Unicum Corretto môžeme podávať ako cocktail pre jednu osobu, alebo z jednej porcie môžete pripraviť 4 coffeshoty. Možností máte viacero.

Ak potrebujete viac informácií, alebo by ste chceli koncept Unicum Corretto zaviesť aj u Vás, kontaktujte našich obchodných zástupcov. Môžete od nás získať popri know-how ako na Unicum Corretto aj kompletnú marketingovú podporu.

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.