Novinky

Villa Sandi, jeden z najväčších výrobcov šumivých vín a prosecca v Taliansku, prišiel tento rok s novinkami, ktoré Vám od tohto mesiaca prinášame aj my.  

Sú nimi nové, ružové proseccá, ktoré rozšírili nie len radu Villa Sandi Il Fresco, ale aj radu La Gioiosa

Il Fresco v preklade znamená „svieže“, tak je veľmi jednoduché si predstavi ťaké vína sa schovávajú za týmto názvom. 

Výnimkou nie je ani nové ružové prosecco, ktoré je raritou medzi proseccami. 


Každé prosecco musí byť vyrábané z hrozna odrody Glera, ktorá sa pestuje len v regiónoch severného Talianska. 

Konkrétne vo Veneto, Fruili-Venezia Giulia a v mestečkách Della Marca Trevigiana, Conegliano, Valdobbiadene a Colli Trevigiani.

Villa Sandi Prosecco Rosé Millesimato D.O.C


je vyrábané z odrody Glera, ktorá tvorí minimálne 85% vína a z odrody Pinot Noir, ktorý je pestovaný v D. O. C. oblasti prosecca (tvorí od 10 do 15%). 

Spojením týchto dvoch odrôd vzniká šumivé víno s typickou sviežosťou prosecca, ktorá je bohatá na kvetinové i ovocné tóny, pričom má jemnú ružovú farbu s medeným leskom a podmanivý buket červeného bobuľového ovocia vďaka odrode Pinot Noir. 

Villa Sandi Prosecco Rosé Millesimato má geografické označenie pôvodu D.O.C., keďže hrozno pochádza z regiónov Veneto a Friuli Venezia Giulia. 

Patrí medzi ročníkové vína, čo symbolizuje nápis Millesimato (v angl. vintage) na etikete. Toto jedinečné ružové prosecco je určené všetkým nadšencom ružových bubliniek, ktorí dlho čakali na zrodenie kvalitného ružového prosecca.

La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato D.O.C. 

Villa Sandi taktiež rozšírilo radu svojich vín so značkou La Gioiosa, taktiež o ružové prosecco. 

Na rozdiel od Villa Sandi Il Fresco typickú odrodu prosecca, Glera, svojou farbou, buketom a chuťou dopĺňa odroda Pinot Nero vypestované v oblasti D.O.C. pre prosecco. 

La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato D.O.C. má farbu ako granátové jablko s jemným ružovým leskom. Buket sa nesie taktiež v tónoch granátového jablka s náznakom lupeňov ruží čo vytvára intenzívny aromatický profil vína. Chuť je plná a hladká s vyváženými ovocnými a kvetinovými arómami. 

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.