Novinky

Crodino, NEALKOHOLICKÉ osvieženie

Crodino, elegantný a prémiový nápoj s ikonickou retro fľaškou, priamo zo slnečného Talianska. Vyvážená horko-sladká a prirodzená chuť z neho robí perfektnú alternatívu osviežujúceho nealkoholického nápoja na leto. Je dokonca  jednotkou v mnohých krajinách medzi nealkoholickými aperitívmi. V súčasnosti sa čím ďalej tým viac zákazníkov zaujíma o nealkoholické varianty tradičných kokteilov, preto Vám prinášame niekoľko typov ako na tento taliansky aperitív.  
Crodino sa vyrába v malom mestečku Crodo, ktorý sa nachádza na severozápade Talianska nad Milánom. Tento jedinečný nápoj sa tu vyrába už od roku 1964 podľa tradičnej a prísne stráženej receptúry. Rok začiatku jeho výroby sa dokonca zapísal u miestnych ako deň zrodenia „Blond“ aperitívu.
Základ Crodina tvorí tajná zmes rôznych korenín a bylín, akými sú aj kardamon, ďatelina, muškátový oriešok, ktoré sa dusia a macerujú v pomarančovom oleji s pomarančovou kôrou až do destilovanej esencie. Táto zmes ešte dozrieva 6 mesiacov v dubových sudoch, až sa na záver výroby k nej primieša miestna pramenitá voda z prameňa Liesel, bublinky (oxid uhličitý) a cukor.


AKO A KEDY SI HO VYCHUTNAŤ?

Jedinečná a komplexná horko-sladká chuť Crodina sa hodí na všetky príležitosti, ako sú aj grilovačky, či chvíle strávené s priateľmi a rodinou. Hlavne v čase keď sa podávajú ľahké alkoholické nápoje ako sú víno, kokteily s Campari, Aperol Spritz, či aperitívy. Je možné si ho vychutnať aj v spojení s alkoholickými nápojmi, ale aj ako náhradu alkoholických nápojov. Tu je niekoľko typov na chutné a jednoduché kokteily:


CRODINO NA ĽADE: Najjednoduchší spôsob podávania. Do vínového pohára plného ľadu nalejeme polovicu fľašky Crodina a ozdobíme plátkom pomaranča. Servírujeme s fľaškou, aby si zákazník mohol doliať podľa chuti.

CRODINO SPRITZ: Do vínového pohára s ľadom nalejeme celé Crodino, dolejeme sódou a ozdobíme plátkom pomaranča.

CRODINO TONIC: Do vínového pohára s ľadom nalejeme obsah fľašky, doplníme tonikom (odporúčame Fever Tree Mediterranean Tonic Water – pre zvýraznenie prirodzenej chuti citrusov) a ozdobíme plátkom pomaranča.


Ak Vás Crodino zaujalo, vieme Vám v spojení so značkou Campari ponúknuť zaujímavé workshopy, ktoré vedie náš The Barlab Team. Témou školení je aperitovo moment, s ktorým sú značky ako Campari a Crodino úzko prepojené. 


Pre viac informácií o aperitivo momente a dôvod prečo by mohol byť dôležitý pre Váš podnik, sledujte naše sociálne siete, web italmarketu, alebo v prípade, že ste nedočkavý kontaktujte našich obchodných zástupcov.

Sme tu pre Vás.



Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.