Novinky

World Class Competition má za sebou ďalší skvelý Cocktail festival

..alebo ako si užiť drink s pôvabnou Coco Chanel, či temperamentným kubánskym dídžejom

Zážitok zo skvelého cocktailu, povýšený na novú úroveň, magicky prepájaný s inými druhmi umenia a nečakanými zmyslovými zážitkami. Aj tak by sa dal charakterizovať jedinečný World Class Cocktail Festival, ktorý sa vo forme viacerých atraktívnych pop-upov predstavil od 11. do 24. apríla v šestnástich baroch po celom Slovensku. 

Milovníci dobrých drinkov už túto sprievodnú akciu súťaže World Class Competition určite dobre poznajú a na svoje si prišli aj tento rok. Cieľom je predstaviť prémiové značky a originálne nápoje prostredníctvom umenia, hudby, vysokej gastronómie, pomocou netradičného servisu, štýlu, cez zaujímavé príbehy a kontexty... Skrátka tak, aby pôžitok zo samotného cocktailu bol obohatený a podčiarknutý ešte niečím extra.

Tak ste napríklad v bratislavskom Antique American Bare mohli popíjať „Drink with Coco“ ako poctu módnej ikone Coco Chanel, za sprievodu sugestívnych huslí. V Mirror bare ste zasa mohli zažiť filmový večer so speváčkou Ericou Rein a s porciou popcornu si vychutnať ikonický film Casablanca.

Po prvýkrát putoval festival aj na východ. V košickom The Grapes boli skvelé drinky v podaní Martina Župinu, Richarda Fialku a Tonyho Velicha sprevádzané nezabudnuteľnými snackami od najlepšieho chefa košického kraja Michaela Thiryho z fire dining & brew baru Ohnisko. V El Nacional to zasa voňalo luxusným rumom Zacapa, s ktorým čarovala bartenderka Evica Domonji a do toho jej vyhrával originál kubánsky dídžej.

Vo Views Shisha, takisto v Košiciach prebehol zaujímavý masterclass a pop up Miroslava Telehaniča s whisky Johnnie Walker – Black Label, v Lobby Bare sme zas zažili výnimočný brunch s Bloody Mary v podaní vodky Ketel One. V Aqua Caffé v Nových Zámkoch ste mohli zažiť pop up v rámci „5 Senses“ ktorý pôsobivo prepojil všetky ľudské zmysly.

Celému festivalu, plnému príjemných stretnutí, dobrého jedla a ešte lepších drinkoch opäť vládla myšlienka, že cocktailová kultúra nie je len o „nejakom pití“ v pohári, ale môže byť obohacujúcim zážitkom, ktorý si zapamätajú nielen chuťové poháriky hosťa, ale aj jeho ostatné zmysly.

„Sme radi, že barmani si už toto sprievodné podujatie World Class Competition obľúbili a chcú v rámci Cocktail Festivalu vo svojich prevádzkach predviesť to najlepšie zo svojho majstrovstva, kreativity, ale aj jedinečnej osobnosti, ktorou zvýraznia ten-ktorý drink, či značku. Prispievajú tak presne k tomu, čo sa snažíme pod značkou WCL budovať už celé roky – dostať barovú a cocktailovú kultúru do povedomia ľudí ako niečo, čo môže povzniesť ich večer, ale aj ducha,“ myslí si Lukáš Gašparík, project manager spoločnosti Italmarket Slovakia a.s., ktorá zaštiťuje festival aj celú súťaž World Class Competition Slovakia.

Jej už desiaty ročník má tak za sebou zapísanú ďalšiu vydarenú a inšpiratívnu kapitolu a blíži sa nezadržateľne do finále. Na jej konci budeme poznať víťaza – najlepšieho slovenského barmana, ktorý pôjde Slovensko v lete reprezentovať do vytúženého brazílskeho Sao Paola. No ešte predtým čaká túto skvelú cocktailovú partiu niekoľko neopakovateľných výziev, momentov a drinkov, ktoré vyčaria ich šikovné ruky. Tešíme sa na ďalšie výnimočné cocktailové stretnutia pod značkou WCL!

Do World Class Cocktail Festivalu sa zapojili:

Michal Dojčák - Sky Bar, Bratislava (11.4.)
Marek Brižek - Spin Cocktail Bar, Bratislava (12.4.)
Evgenii Ponomarev - Liquid Factory, Bratislava (13.4.)
Anar Rzaiev - Gatto Matto, Bratislava (15.4.)
Patrik Dzurjo - The Secret Bar, Zvolen (15.4.)
Radúz Melicherík - Brixton House, Bratislava (19.4.)
Tomáš Lepiš, Evica Domonji & Filip Kováč - Mirror Bar, Bratislava (19.4.)
Samantha Prachařová - Antique American Bar, Bratislava (19.4.)
Zacapa  Masterclass & Pop Up - El Nacional, Košice (20.4.)
Ladislav Fajin & Matúš Michalovič - Fach,Michalska Cocktail Room, Bratislava (20.4.)
Lukáš Suchánsky - Aqua Caffé, Nové Zámky (21.4.)
The Singleton Masterclass & Pop Up - The Grapes, Košice (21.4.)
Marek Rázga -Sundeck, Bratislava (22.4.)
Johnnie Walker Black Label Masterclass & Pop Up - Views Shisha, Košice (22.4.)
Ketel One bloody mary brunch - Lobby Bar, Košice (23.4)
Lenka Fajnorová - Urban House, Bratislava (24.4.)

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.