Novinky

Unicum Riserva

Vraví sa, že pod lampou býva najväčšia tma a platí to aj vo svete drinkov. Ľudia často spoznávajú skôr exotiku, než by sa zoznámili s jedinečnými produktmi najbližších susedov. Maďarský bylinný likér Unicum by si u nás určite zaslúžil väčšiu pozornosť, už len pre pozoruhodnú históriu, ktorá siaha k panovníkovi Jozefovi II. do 18. storočia. A aj preto, že v súčasnosti na trh uvádza novinku v podobe prémiového Unicum Riserva.

Spoločnosť Zwack na Bar Convente v Berlíne na začiatku októbra 2018, predstavila novinku Unicum Riserva ako vôbec prvý bylinný likér, ktorý sa zaraďuje do superprémiovej kategórie. Jeho tajomstvom je dvojnásobné zrenie v dubových sudoch a sudoch po tokaji. Likér najskôr dozrieva v osemdesiat rokov starých bareloch ukrytých v budapeštianskych pivniciach. Ich patina tvorená dlhými dekádami dodáva Unicum Riserva plnšiu chuť a odlišuje ju od originálu.
Kým prvé dozrievanie v dubových sudoch dodáva nápoju textúru, špeciálny charakter pridáva druhé zrenie v sudoch po tokajskom víne, ktoré pochádzajú z vinice Dobogó. Typická horkosladká chuť tohto likéru sa vplyvom tokaja stáva jemnejšou i pikantnejšou. Skrátka, dokonale vyvážený pomer zmesi bylín a podmanivej medovej chuti tokaja vytvára vzácnu harmóniu.
Každá fľaša má na prednej strane unikátne číslo, ako v prémiových kategóriách býva zvykom.

A ako si takýto likér vychutnať? Výrobca odporúča servírovanie na ľade, ale s Unicum Riserva sa dá pracovať aj v kokteiloch. Vyskúšajte ho napríklad použiť v drinku Ruby Riserva. Naplňte pohár ľadom, pridajte 50 ml Unicum Riserva, 100 ml brusnicového džúsu a 3 zástreky kyseliny citrónovej. Zamiešajte, ozdobte vysušeným alebo čerstvým plátkom limety a servírujte!

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.