Novinky

Prvý ročník Bols Cocktail Battle pozná svojho víťaza!

Old school drinky sú opäť v kurze. Zábavné, farebné a ikonické ako Blue Hawaii, Grasshopper, Harvey Walbanger či Espresso Martini sú späť! Stávajú sa dokonca tou pravou modernou klasikou. Bary po celom svete opäť zaraďujú tieto cocktailové klasiky do svojich menu. Tak sme si povedali, prečo sa nezviezť na tejto bláznivej párty vlne… V spolupráci s našim dodávateľom Lucas Bols sme na Slovensko po prvýkrát priniesli celosvetovú súťaž Bols Cocktail Battle.

Prvá časť súťaže sa odohrávala v online priestore na platforme Difford´s Guide, kde účastníci z rôznych kútov planéty registrovali svoje originálne disco cocktaily. Podmienkou bolo využitie likérov Bols a jednoduchosť v príprave drinkov, aby mohli byť ľahko replikované a stali sa novými hitmi v disco baroch po celom svete.

Registrácia bola ukončená 17. mája 2024 a experti z Bols Cocktail Academy vybrali najlepších slovenských účastníkov, ktorí sa prebojovali do lokálneho finále:

  • Liana Mastiliaková z El Nacional, Košice
  • Lukáš Suchanský z Aqua Caffe, Nové Zámky
  • Alexander Vukomanovič z Mirror Bar, Bratislava
  • Sergey Tyukh z Manifest, Bratislava
  • Gábor Ledecky z Coolbar, Komárno
  • Boris Zamba z El Nacional, Košice


Finále sa uskutočnilo 24. júna 2024 v Juicy bare v Bratislave, kde sa päť najlepších účastníkov súťažilo o hlavnú cenu: cestu do Amsterdamu, rodišťa značky Bols, a účasť na inšpirujúcom programe Bols Cocktail Fever spolu s víťazmi z celého sveta.

Súťaž sme otvorili exkluzívnym školením Bols Cocktail & Mixology, ktorého sa zúčastnilo viac ako 30 talentovaných barmanov a barmaniek. Program bol plný zaujímavých tém od popredných odborníkov slovenskej barovej scény:

  • ANATOMY OF BOLS COCKTAIL by Tony Velich - Ambassador sútaže Bols Cocktail Battle & The BarLab Team Ambassador
  • BOLS COCKTAILS & HOW TO CREATE A STORY by Dominik Tapušík - Bar Manager Sky Bar & Restaurant & The BarLab Team Member
  • EXPERIENCE IS MORE THEN COCKTAIL by Peter Marcina - Bar Manager Mirror Cocktail Bar
  • MY JOURNEY: FROM BARTENDER TO CEO  by Lukáš Vrábel - CEO El Nacional Košice

Po školení nasledovalo finále, kde účastníci mali za úlohu namiešať 4 porcie svojho drinku za 8 minút. Každý z nich namiešal úžasné disco drinky, ktoré ešte viac umocnili atmosféru večera.

O hodnotenie sa postarali traja porotcovia:  Franky Benian ako barová osobnosť s bohatými skúsenosťami z barového sveta, DJ Tager ako disco specialist a Daniela Vojtasová, náš špeciálny hosť a hrdá nositeľka titulu Miss Slovensko 2023. Hodnotili originalitu, inovatívnosť, ako aj zložitosť samotnej prípravy a v neposlednom rade chuť, celkový vzhľad a využitie Bols likérov v drinkoch.  

Po sčítaní všetkých bodov prišiel čas na vyhlásenie výsledkov... a víťazkou prvého ročníka Bols Cocktail Battle na Slovensku sa stala Liana Mastiliaková z podniku El Nacional v Košiciach so svojím disco cocktailom Vice City!

Teraz Lianu čaká už „len“ absolvovať Bols Cocktail Fever v Amsterdame a my sa môžeme tešiť, takto o rok, na druhý ročník Bols Cocktail Battle. Ak by ste sa chceli prihlásiť, sledujte naše sociálne siete, aby vám nič neušlo.


Vice City by Liana Mastiliaková:

Budete potrebovať:

20 ml Peach schnapps liqueur

40 ml Vodka - Citrus flavoured

15 ml Triple sec

15 ml Passion fruit syrup

40 ml Grapefruit juice (pink)

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.