Tento rok na svetové finále do Šanghaja pricestovalo celkom 44 barmanov, všetci víťazi lokálnych kôl po celom svete. Počas dvoch súťažných dní každý z nich absolvoval štyri výzvy, počas ktorých predstavili svoje súťažné cocktaily. Okrem dokonalej techniky, inovatívnosti a schopnosti priblížiť barovú kultúru prostredníctvom skvelých cocktailov museli splniť aj jedinečné pravidlá každej jednej disciplíny.
1. Haipai-Local s Don Julio Tequila
Súťažiaci museli pripraviť za 6 minút 2 cocktaily, ktoré rozprávajú príbeh prostredníctvom autentických surovín a chutí. Oba inšpirované miestom a miestnymi chuťami - prvý domovom súťažiaceho a druhý chuťami Šanghaja, okorenené príbehom a tequilou Don Julio.
2. Future Stride s Johnnie Walker Blue Label
Druhá challenge bola o pripravení jedného cocktailu využitím moderných technológii a zároveň musela vyzdvihnúť výnimočnosť, kvalitu a charakter whisky Johnnie Walker Blue Label.
3. Industry Legends s Tanqueray No. TEN
Hviezdou tretej výzvy bol legendárny gin Tanqueray No. TEN. Za 6 minút museli súťažiaci pripraviť 3 cocktaily, ktoré zaviedli porotcov na cestu históriou barmanstva. Každý z cocktailov vzdával hold vybranej barmanskej legende - jednej z minulosti, jednej, ktorá predstavuje súčasnú avantgardu, a jednej, ktorá predstavuje to, čo ešte len príde.
4. Sense The Moment s The Singleton
Súťažiaci museli vytvoriť jeden cocktail, ktorý nielen skvelo chutí, ale je aj v úplnom súznení chuti so zvukom. Porotcovia i publikum boli súčasťou diania prostredníctvom slúchadiel na silent disco, ktoré vytvorili a umocnili atmosféru, a súťažiaci boli ich DJ-mi.