News

The BarLab, raising the bar

The BarLab, s podtitulom raising the bar, by sa v jeho začiatkoch mohol v jednoduchosti nazvať ako tréningový program pre prevádzky. Avšak od založenia v roku 2020 sa postupne formoval a prispôsoboval požiadavkám trhu. Dnes ponúka toho omnoho viac než len obyčajné školenie pre nádejných barmanov a barmanky. Zahŕňa celoročnú podporu a konzultácie, ktoré majú za cieľ prevádzkam pomáhať zlepšiť všetky aspekty ich fungovania. Od servisu, cez tvorbu menu, až po manažment a kalkulácie. Náš tím odborníkov prináša riešenia, ktoré pre prevádzky poskytnú ten správny odrazový mostík k efektívnejšiemu fungovaniu, ktoré ich povedú k zníženiu nákladov a zvýšeniu tržieb.  

Náš prístup je postavený na dlhodobej spolupráci a inováciách. Cieľom je nielen zvýšenie tržieb, ale aj vytvorenie jedinečného štýlu, atmosféry prevádzky ako aj zvýšenie úrovne ponúkaných služieb. Skratka pomôcť prevádzkam vytvoriť miesto, ktoré si ich hostia zamilujú a budú sa pravidelne vracať. Pretože ľudia časom zabudnú na to čo ste im povedali, dokonca aj na chuť jedla a nápojov,  ale navždy si zapamätajú ako sa u vás cítili.

„Cieľom The BarLab je pozdvihnúť úroveň slovenského gastro priemyslu a pomôcť prevádzkam, aby boli nielen ekonomicky úspešné, ale aj inovatívne a zážitkové pre hostí. Sme tu, aby sme poskytli komplexnú podporu a priniesli do barov a reštaurácií autenticitu, štýl a unikátny zážitok, ktorý pritiahne hostí a udrží ich verných," uvádza Tony Velich, Brand Manager The BarLab.

Celý náš The BarLab program stojí na niekoľkých kľúčových prvkoch, ktoré vieme jednoducho prispôsobovať individuálnym potrebám prevádzok. Či už pre prevádzku, ktorá je len v štádiu plánovania, ako aj pre prevádzku, ktorá už funguje niekoľko rokov.

Kľúčové prvky nášho programu:

  • Tréning personálu – čítanie reči tela hostí a k tomu prispôsobenie komunikácie personálu, zlepšenie prístupu k hosťom, motivačné školenia na zvýšenie efektivity zamestnancov a upevnenie tímovej spolupráce, aktuálne trendy a ich aplikácia na podnik, up-selling a cross-selling, a zvyšovanie kvality servisu.
  • Tvorba originálneho menu – so zameraním na sezónnosť, lokálnosť surovín a efektívnu cenotvorbu – to všetko vedie k minimalizácii nákladov a zvýšeniu tržieb.
  • Manažment a kalkulácie - zefektívnenie ekonomického fungovania prevádzky prostredníctvom správneho nastavenia marže, odpisov a následný kontroling. Venujeme sa tiež témam skladového hospodárstva – správneho skladovania produktov pre znižovanie množstva odpadov, čo vedie k zníženiu nákladov.
  • Nové trendy - zdieľanie inšpirácii zo svetovej barovej scény a ich lokálna implementácia podľa možností, a potrieb prevádzky, analýza konkurenčnej výhody a spôsoby odlíšenia sa od konkurencie.
  • Komplexné barové konzultácie - zamerané na dlhodobé zlepšenie kvality, úspechu ponúkaných služieb, ako aj správne zariadenie barov pre čo najefektívnejšie fungovanie.
  • Spájanie barovej komunity – organizujeme spoločné aktivity pre barmanov a barmanky, čo im vytvára priestor spolu rásť a deliť sa o svoje skúseností i nové nápady. 

The BarLab by však nemal zmysel a nemohol ponúkať to všetko vyššie bez zanieteného tímu profesionálov. Každý z členov nášho tímu má za sebou dlhoročné skúsenosti v najlepších lokálnych baroch, kde niektorý z nich pôsobia dodnes.

Filip Kováč je našim World Class Slovakia & Reserve Brands Ambassadorom. Predtým ako sa ujal tejto role, 3 roky pôsobil ako Senior Bartender v Mirror Cocktail bare, ktorý je v súčasnosti jedným z najoceňovanejších barov Slovenska. Zároveň sa umiestnil v roku 2024 v TOP 3 na lokálnom finále World Class Slovakia.

Dominik Tapušík je našim Whisky Advocatom, ktorý neskrýva svoju lásku k whisky a značke Johnnie Walker. O whisky rozpráva s takým zanietením, že je ťažké si ho už len na základe jeho slov nezamilovať. V súčasnosti pôsobí ako Bar Manager v špičkovom Sky Bar Bratislava.

Evica Domonji, víťazka slovenského kola World Class Competition 2023 a naša verná Zacapa Lady. V súčasnosti pôsobí ako Senior Bartender v Mirror Cocktail Bare a môžete ju stretnúť na rumových eventoch, Pop up-och, ako aj školeniach po boku rumu Zacapa.

Richard Fialka je The BarLab Ambassadorom a dôležitou posilou tímu na strednom a východnom Slovensku. Zároveň pôsobí ako CEO & Bar Manager jedného z najlepších barov východného Slovenska, The Grapes.

Naši ambasádori a tréneri nielen poznajú základy bartendingu, ale aktívne prispievajú k formovaniu nových trendov a inovácií v oblasti gastronómie na Slovensku. Ich schopnosti a vášeň pre remeslo sú dôvodom, prečo je The BarLab lídrom v poskytovaní tréningov, konzultácií a barového manažmentu.

Chcete sa dozvedieť viac, alebo dokonca využiť naše služby? Kontaktujte našich obchodných zástupcov a oni vás prepoja s našim The BarLab tímom.

Sledujte nás na Instagrame: @italmarketslovakia , @the_barlab a @worldclasssvk

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.