S použitím procesu zrenia „Sistema Solera“ tento rum dozrieval od 6 do 24 rokov. Následne boli rumy s rozličnými výslednými charakteristikami starostlivo zmiešané a odležané v sudoch, v ktorých predtým odpočívali americké whiskey, delikátne sherry a vína Pedro Ximenez.
Súdky po americkej whiskey doslova krotia a dávajú tak podobu mladému spiritu po destilácii. Druhý, opálený súdok bol vystavený otvorenému plameňu, ktorý preniká do dreva, necháva vynikať esencii súdku a prináša na povrch to najlepšie, čo môže ponúknuť. Jemne preliaty do tretieho súdku, v ktorom predtým odpočívalo sherry, budúci rum sa pohráva s jeho arómami a harmonické spájanie sa môže začať. Napokon, štvrtý súdok, v ktorom bolo predtým víno Pedro Ximenez, dodáva spiritu sladkosť a jemnosť. Celý tento proces vytvára neobyčajnú a bezkonkurenčnú hĺbku chutí.
Každá z exkluzívnych podôb rumu Zacapa z Heavenly Casks Collection chce vyzdvihnúť jeden druh z týchto súdkov, tým, že v ňom prebehne proces dodatočného zrenia.
Zacapa La Doma, prvý zo štyroch výtvorov kolekcie Zacapa´s Heavenly Casks, je inšpirovaná a výnimočne dotknutá súdkom po americkej whiskey, známom ako „Taming Cask – Krotiaci súdok“. Extra čas zrenia v týchto súdkoch prináša rumu vo výsledku chuť čerstvej sladkej cukrovej trstiny, spolu s hravými tropickými tónmi banánov a ananásov.
Lorena Vasquez vysvetľuje: „Zacapa La Doma je tým najlepším stelesnením nášho súdku Taming Cask – surový spirit Zacapa, vytvorený z tej najjemnejšie fermentovanej čerstvej cukrovej trstiny, odpočívajúci v sudoch po americkej whiskey. Z toho vzniká spojenie všetkých tých výnimočných chutí a aróm, ktoré súdok ponúka, prinášajúce rum s plnou a ovocnou chuťou na podnebí, s lákavými dotykmi vanilky.“
„Rum Zacapa La Doma si najlepšie vychutnáte čistý, alebo s veľkými kockami ľadu, ozdobený čerstvým, alebo flambovaným ananásom, či plátkom flambovaného banánu. Odporúčam tiež podávať ho s orieškovým, alebo ananásovým dezertom.“