Po ňom už si zobral slovo samotný šéfbarman z Bite&Byte Martin „Jimmy“ Štefanec – človek priamo „od fachu“, ktorý denno-denne v praxi pred hosťami premieňa na skutočnosť pojmy ako nealko drinky, či zdravý, holistický a eko životný štýl na tanieri aj mimo neho. Porozprával o tom, ako sa v Bite&Byte pasujú s takýmito modernými výzvami, podrobnejšie hovoril aj na témy udržateľnosti, zero waste, fermentácie, ponúkol svoje skúsenosti, ako docieliť spokojnosť hosťa pri takomto prístupe a adekvátne naceniť low či no alco drink. Samozrejme, mali sme možnosť aj ochutnať z nápaditých kreácií konceptu Bite&Byte. „Snažíme sa byť dôkazom toho, že sa dá skĺbiť naozaj všetko – prinášať hosťom najvyšší gastronomický zážitok, namiešať do pohára niečo mimoriadne chutné, zdravé a zároveň ľudí viesť k šetrnému prístupu k okoliu, k celej planéte,“ uzavrel Martin „Jimmy“ Štefanec.
Na tému celkového zdravia pokračoval aj ďalší zo zoznamu atraktívnych hostí – kouč, kondičný tréner a pohybový terapeut Dominik Hopjak. Po hromadných desiatich drepoch na zahriatie a uvoľnenie atmosféry rozprával o tom, v čom spočíva tajomstvo komplexného zdravia človeka. Pojem, ktorý zahŕňa naše telo, ducha, životný štýl, dôležitosť spánku, našich zvykov a návykov, stravovania, či dýchania, a ktorý sa týka nás všetkých. Dominik dal niekoľko vzácnych rád, ako si trvalo a dlhodobo udržiavať svoje fyzické aj psychické zdravie.
Večer ukončil opäť Tony Velich, ktorý pripomenul a podčiarkol tému workshopu: „Mohlo by sa zdať, že barový svet a naša dnešná téma LOW&NO ALCO idú proti sebe, no nie je to tak. Návšteva baru vo svete už dávno neznamená zresetovať sa alkoholom. Viaceré koncepty ponúkajú rôzne cesty zážitku za barom pre hosťa, my tieto trendy chceme určite zachytiť, a veríme, že budú samozrejmosťou aj pre víťaza tohto ročníka WCL.“
Workshop, nabitý mnohými novými atraktívnymi informáciami a inšpiráciami sa niesol v znamení príjemne kreatívnej a priateľskej atmosfére, so štipkou napätia v ovzduší a očakávania, ktoré meno sa v máji stane tým víťazným...