Rekordné čísla a úspechy WCL
Po ňom ambasádor značky WCL a jeden z najúspešnejších barmanov mladej slovenskej generácie Tony Velich pripomenul niekoľko ohromujúcich štatistík tejto dnes najprestížnejšej barmanskej súťaže na svete. Vedeli ste napríklad, že do súťaže sa už za čas jej 15-ročnej existencie zapojilo viac ako 500 000 barmanov zo 60 krajín sveta?
U nás na Slovensku za tých 11 ročníkov už majú organizátori za sebou 150 guest bartendigov, viac ako 60 world class štúdií, no čo je ešte cennejšie – objavenie množstva mladých talentov, ktoré chcú na sebe pracovať, rozvíjať sa, držať krok so svetom a niesť ďalej barmanstvo nielen ako povolanie, ale aj ako poslanie – poskytovať hosťom nezabudnuteľné zážitky najvyššej kvality.
Prehovorila aj umelá inteligencia…
Medzi tie najžiarivejšie slovenské talenty určite patrí posledná lokálna víťazka WCL - Evica Domonji, ktorá publiku prezradila, čo jej účast na súťaži dala a vzala, čo cenné sa naučila, ale aj čo by dnes možno spravila inak.
Evica zaspomínala na svoju súťažnú disciplínu na globálnom finále – Classic of the Future, kde sa mala preniesť do roku 2024, vytvoriť v tejto vízii drinky Margaritu a Palomu a vniesť do nich svojskú inováciu.
Evica odvážne zapojila do svojho vystúpenia aj umelú inteligenciu, ktorej sa spýtala, ako bude vyzerať blízka budúcnosť na planéte, ako nás ovplyvní globálne otepľovanie, aj v takých oblastiach ako – čo budeme jesť a piť a či sa postupne všetci preorientujeme na rastlinnú stravu?...
Hostia mohli v ten večer ochutnať tiež z drinkov, ktoré Evici pomáhal pripraviť etablovaný bartender a spoluzakladateľ úspešnej značky „Vlčie“ Miroslav Telehanič. Evicu pri ich tvorbe inšpirovalo experimentovanie s pH potravín, ktoré barmani často používajú. Využila pri ich príprave zaujímavé fakty, ako napríklad, že limetka má rovnaké pH ako cherry paradajka, atď.