News

Real Conservera Espanola, exkluzívne sardinky a morské plody.

Naše portfólio sme rozšírili o exkluzívne konzervované morské špeciality vyrábané spoločnosťou Real Conservera Espanola, priamo z pobrežia Galícia v Španielsku. Je to jediný podnik zaoberajúci sa konzerváciou rýb a morských plodov na tomto pobreží. Každý kúsok morského produktu je ručne vyberaný a ukladaný do konzerv, čím sa zabezpečuje nielen výnimočná chuť, prvotriedna kvalita, ale aj vizuálny zážitok.

Real Conservera Espanola, s viac ako 100-ročnou tradíciou sa pýši aj svojou ekologickou zodpovednosťou a udržateľnosťou pri lovení rýb a spracovaní morských plodov a navyše využívajú na dochucovanie lokálne suroviny – olivové oleje, koreniny a ďalšie. 


Sardinky v olivovom oleji a sardinky v olivovom oleji s chilli

Sardinky pochádzajú výlučne z oblasti Rías Gallegas.

Lovia sa vo vodách blízko pobrežia, pričom sa vždy vyberá ideálny čas dňa a ideálne obdobie, keď majú najviac tuku, aby sa zabezpečila ich šťavnatá štruktúra a výnimočná chuť. Sezóna sardiniek začína v júni. Do konzerv sa ukladajú ručne a zalievajú bohato olivovým olejom. Do pikantných sardiniek sa navyše vkladá do olivového oleja sušené chilli.

Kalamáre v olivovom oleji

Malé  kalamáre v olivovom oleji sú cenené pre svoju sviežu chuť a jemnú štruktúru, čo vytvára jedinečný kulinársky zážitok.

Vyrábajú sa z atlantických kalamárov, ktoré sú známe svojím jemným mäsom a výnimočnou chuťou. Do konzerv sa ukladajú ručne a zalievajú bohato olivovým olejom.


Hrebenatky malé v omáčke

Jedným z najcharakteristickejších produktov Španielska sú „zamburiña“, hrebenatky.

Odborníci v konzervárni ich starostlivo balia ručne jednu po druhej. Potom kuchári pripravujú špeciálnu omáčku z lokálneho olivového oleja, paradajok, cibule, vína a korenín. Konečný výsledok? Zážitok, v ktorom je každé sústo prekvapivou explóziou chutí a textúr.


Ančovičky v olivovom oleji

Ančovičky sa na trhy s morskými plodmi dostávajú počas jarnej sezóny „Costera“ a po náročnom šesťmesačnom procese zrenia, ktorý im dodáva ich intenzívnu chuť a štruktúru.

Po zrení sa starostlivo ručne krájajú na filety s veľkou opatrnosťou, pre ich jemnosť. Konzervujú sa v olivovom oleji, aby si uchovali všetky svoje vlastnosti, predovšetkým svoju lahodnú chuť.

Ich dokonale vyvážená slaná chuť ich robí výnimočnými medzi našimi ostatnými výrobkami.

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.